Backstage

Registreren is GRATIS

Music nation is meer dan een DJ school of een online DJ cursus. DJ zijn is veel meer dan alleen plaatjes overmixen in elkaar. Op een DJ school leer je vast mooie technieken en de functies van je DJ gear. Ik wil je alleen meer bijbrengen en meer leveren dan dat. Daarom is deze website niet alleen maar een online video cursus.

Hieronder kun je het backstage gedeelte vinden. Het backstage gedeelte bestaat uit de videolessen en complete videocursus. De cursus en bootcamp zijn betaalde opties. Hierin deel ik ALLE kennis die ik heb met je! Van waar ik mijn muziek vind tot hoe je je voorbereid op een optreden en van beatmatchen tot de aansluitingen op een CDJ2000. Veel meer dus dan wat je op een DJ school leert.

Daarnaast wat ik al zei is DJ zijn veel meer dan alleen kunnen mixen. Deel daarom je ervaring met de mensen hier. Je maakt een profiel aan zodat je als ‘artist’ staat geristreerd bij ons. In je profiel zet je de links naar bijvoorbeeld je insta, soundcloud en website. Je voegt hier vrienden en collega’s toe en dan begint de pret! Deel updates met elkaar en ga helemaal los in de ‘backstage lounge’ op het forum. Deel alles met elkaar! Van kennis over nieuwe apparatuur tot waar je de vetste remix vind van dat ene nummer.

Alleen artiesten horen backstage dus om echt toegang te krijgen tot alles in het backstage en mee te kunnen doen moet je je wel registreren. Zie de knoppen hierboven.

Hieronder vind je overzichten en links naar alles waar ik het hierboven over heb gehad. 

Let’s rock!

Registreren

Articles

Hieronder vind je een deel van de gratis artikelen, interviews, blogs, muziek, lessen en posts. Op Music nation verschijnen met zekere regelmaat nieuwe artikelen en video’s. 

Er staan interviews gepland met mensen uit het vak. Denk hierbij aan all-round en bekende DJ’s, licht-geluid verhuur bedrijven, drive-in shows, boekingsbureau en festival organisatie. De interessante kanten om meer inzicht in te krijgen als DJ. 

Wil jij ook een bijdrage leveren en artikelen schrijven? Neem dan contact met ons op en kijken even op de vacature pagina.

bruiloft dj, waar moet je op letten als DJ wanneer je geboekt bent voor een bruiloft en hoe bereid je je hierop voor?
Tommy Edelbroek

Bruiloft DJ

Hoe bereid je je als DJ eigenlijk voor op een bruiloft? Veel hebben er een eng en spannend idee bij. Geen zorgen het valt allemaal wel mee. Lees hier tips.

Verder lezen

mixtape opnemen tips voor djs. DJ set of liveset opnemen als DJ. Hier lees je hoe je dat doet en jezelf als dj professioneel neerzet.
Tommy Edelbroek

Mixtape opnemen

Professioneel een mixtape opnemen? Opname in hoge kwaliteit is belangrijk en er zijn nog wat puntjes waar je echt even op moet letten! Lees hier meer

Verder lezen

nieuwe normaal bestaat uit raves, mini festivals, zitten aan een tafel, horeca en draaien op thuisfeestjes.
Tommy Edelbroek

Nieuwe normaal

Het nieuwe normaal voor ons als DJ bestaat uit thuisfeestjes, zittende horeca en festivals en illegale raves. Doe jij eraan mee of niet?

Verder lezen

denon DJ prime go stand alone DJ controller front top view
Tommy Edelbroek

Denon DJ PRIME GO

De Denon DJ PRIME GO is een nieuwe controller welke een ingebouwde accu heeft. Je kunt overal draaien zonder dat je stroom nodig hebt. Hoe bruikbaar is dit nu echt?

Verder lezen

Backstage lounge

Backstage lounge – New talks

Wie weet er nog wat goede artiesten die gratis commerciële remixen maken en delen?
Plak hieronder soundcloud links!

Ondertussen kan ik prima een nummertje in elkaar klussen. Het enige waar ik moeite mee heb is het afmixen en het masteren. Iemand de gouden plugins of gouden tips? Werk met FL studio.

Welke DJ set moet ik kiezen? Twijfel tussen een pioneer DDJ of een DDJX-01.
Wat is jullie ervaring?

Backstage lounge – last reactions

Ik vind Willy William we een goede:

Backstage DJ

Backstage DJ Deze backstage area is voor de DJ’s. Hier wordt alles voor de DJ besproken. Denk daarbij aan waar je de nieuwste remixen kunt vinden van bepaalde nummers, de nieuwste DJ gear, het vinden van optredens. Alles wat relevant is voor de optredende DJ kun je hier in het forum kwijt.  … Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage drive-in show

Backstage drive-in show Heb jij of wil jij een drive-in show en ben je meer geïnteresseerd in de techniek van het hele DJ verhaal? Dan kun je beter hier een kijkje nemen, het backstage drive-in show forum. We bespreken alles wat te maken heeft met drive-in show, licht en geluid, verhuur, de nieuwste apparatuur. Deel je tips en trics met je collega’s en help de Nederlandse drive-in shows een stapje hoger te komen!… Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage producing

Backstage producing Muziek maken gaat weer over net wat andere dingen als alleen het DJ zijn, producing is een vak apart. Daarom een aparte backstage ruimte en forum voor de producers en muzikale vrienden. Bespreek hier alles over de nieuwste plug-ins, toffe akkoorden, vette samples of de nieuwste gear voor je studio. Help je collega DJ of begin een toffe collab samen!… Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage livesets en livestreams

Backstage livesets en livestreams In de huidige tijden worden er heel wat goede livestreams uitgezonden en livesets opgenomen. Dit backstage forum is de plek om jouw livesets en livestreams te delen met collega DJ’s. Heb je zelf niets opgenomen maar ben je wat tofs tegengekomen? Dan kun je dat hier ook prima delen…. Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage radio DJ

Backstage radio DJ De radio DJ vergeten we zeker niet bij Music nation. In dit backstage gedeelte kun je als radio DJ al je vragen kwijt en met al je problemen terecht. Laten we elkaar verder helpen. Deel hier niet alleen je problemen maar ook de successen die je behaalt hebt en leuk nieuws. Alles is welkom…. Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Artists

artist updates feed

De nieuwe winacties voor Augustus staan online. Maak je profiel compleet en wie weet win jij!

Yes, nieuwe week nieuwe winnaar! Gefeliciteerd @annemarie96, jij wint het lessenpakket ‘H2 DJ Gear’. Heel veel succes 🙂

De winnaar van deze week is @dj-mc! Gefeliciteerd! Jij wint een compleet hoofdstuk van mijn cursus, namelijk het hoofdstuk H3 Functies, tips & trics.

De eerste nieuwe pro staat online en er komen er nog veel meer! Wow, wat een grote namen gaan zich aansluiten bij Music nation. Hou de website in de gaten!

Een jaar geleden stond ik op het mooie Gelderpop te draaien, dit jaar stond ik weer maintime geboekt in de grote tent. Het jeukt om weer te mogen draaien op zulke mooie festivals! Laten we hopen dat we allemaal snel weer het podium op mogen!!❤

Artists

Hee DJ!