Backstage

Registreren is GRATIS

Music nation is meer dan een DJ school of een online DJ cursus. DJ zijn is veel meer dan alleen plaatjes overmixen in elkaar. Op een DJ school leer je vast mooie technieken en de functies van je DJ gear. Ik wil je alleen meer bijbrengen en meer leveren dan dat. Daarom is deze website niet alleen maar een online video cursus.

Hieronder kun je het backstage gedeelte vinden. Het backstage gedeelte bestaat uit de videolessen en complete videocursus. De cursus en bootcamp zijn betaalde opties. Hierin deel ik ALLE kennis die ik heb met je! Van waar ik mijn muziek vind tot hoe je je voorbereid op een optreden en van beatmatchen tot de aansluitingen op een CDJ2000. Veel meer dus dan wat je op een DJ school leert.

Daarnaast wat ik al zei is DJ zijn veel meer dan alleen kunnen mixen. Deel daarom je ervaring met de mensen hier. Je maakt een profiel aan zodat je als ‘artist’ staat geristreerd bij ons. In je profiel zet je de links naar bijvoorbeeld je insta, soundcloud en website. Je voegt hier vrienden en collega’s toe en dan begint de pret! Deel updates met elkaar en ga helemaal los in de ‘backstage lounge’ op het forum. Deel alles met elkaar! Van kennis over nieuwe apparatuur tot waar je de vetste remix vind van dat ene nummer.

Alleen artiesten horen backstage dus om echt toegang te krijgen tot alles in het backstage en mee te kunnen doen moet je je wel registreren. Zie de knoppen hierboven.

Hieronder vind je overzichten en links naar alles waar ik het hierboven over heb gehad. 

Let’s rock!

Registreren

Articles

Hieronder vind je een deel van de gratis artikelen, interviews, blogs, lessen en posts. Op Music nation verschijnen met zekere regelmaat nieuwe artikelen en video’s. 

Er staan interviews gepland met mensen uit het vak. Denk hierbij aan all-round en bekende DJ’s, licht-geluid verhuur bedrijven, drive-in shows, boekingsbureau en festival organisatie. De interessante kanten om meer inzicht in te krijgen als DJ. 

Wil jij ook een bijdrage leveren en artikelen schrijven? Neem dan contact met ons op en kijken even op de vacature pagina.

ibiza clubs corona covid-19 seizoen 2020. gaan de clubs nog wel open of niet. Ushuaia, pacha, amnesia, privilege, es paradis, ushuaïa
Tommy Edelbroek

Clubs Ibiza kunnen het shaken

Kunnen de clubs op ibiza nog wel open in het zomer seizoen 2020? Hier wat feiten en geruchten op een rijtje. Er zal veel veranderen na de corona crisis!

Verder lezen

Hoe kun je tegenwoordig nog livestreamen zonder meteen geblokt en gebant te worden door facebook, youtube en instagram. Gebruik OBS studio voor je livestream en lees de rest hier. Twitch kan ook
Tommy Edelbroek

DJ livestream ellende

Als DJ zul ook jij in deze tijd een livestream willen gaan doen. Het is niet makkelijk met alle bans en muziek herkenning van Youtube en Facebook. Lees hier de tips!

Verder lezen

Tommy Edelbroek

Save or spend 1/2

Waar kun je als DJ op bezuinigen en waar juist niet. Save or spend is de vraag. Lees hier waar jij als DJ geld op kunt besparen en waar juist niet.

Verder lezen

clubs in china en taiwan lijken hun deuren weer te openen na de corona crisis en de uitbraak van het covid-19 virus. Social disdancing
Tommy Edelbroek

Eerste clubs weer open

Clubs lijken hier en daar op de wereld langzaam weer open te gaan. Zo zijn er berichten van open clubs in Taiwan, China en Zuid-korea.

Verder lezen

Tommy Edelbroek

GRATIS!

Niet veel in de wereld is tegenwoordig nog gratis. Hier bij Music nation geef ik een aantal DJ lessen gratis. Bekijk hier een gratis DJ les & cursus.

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier

Backstage lounge

Backstage lounge – New talks

Wie weet er nog wat goede artiesten die gratis commerciële remixen maken en delen?
Plak hieronder soundcloud links!

Ondertussen kan ik prima een nummertje in elkaar klussen. Het enige waar ik moeite mee heb is het afmixen en het masteren. Iemand de gouden plugins of gouden tips? Werk met FL studio.

Welke DJ set moet ik kiezen? Twijfel tussen een pioneer DDJ of een DDJX-01.
Wat is jullie ervaring?

Backstage lounge – last reactions

Ik vind Willy William we een goede:

Backstage DJ

Backstage DJ Deze backstage area is voor de DJ’s. Hier wordt alles voor de DJ besproken. Denk daarbij aan waar je de nieuwste remixen kunt vinden van bepaalde nummers, de nieuwste DJ gear, het vinden van optredens. Alles wat relevant is voor de optredende DJ kun je hier kwijt.  … Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage drive-in show

Backstage drive-in show Ben je meer geïnteresseerd in de techniek van het hele DJ verhaal? Dan kun je beter hier een kijkje nemen, het backstage drive-in show forum. We bespreken alles wat te maken heeft met drive-in show, licht en geluid, verhuur, de nieuwste apparatuur. Deel je tips en trics met je collega’s en help de Nederlandse drive-in shows een stapje hoger te komen!… Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage producing

Backstage producing Muziek maken gaat weer over net wat andere dingen als alleen het DJ zijn. Daarom een aparte backstage ruimte en forum voor de producers en muzikale vrienden. Bespreek hier alles over de nieuwste plug-ins, toffe akkoorden, vette samples of de nieuwste gear voor je studio. Help je collega DJ of begin een toffe collab samen!… Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Backstage Covid-19

Iedereen in de event, festival en muziekindustrie wordt op wat voor manier dan ook geraakt door de heersende pandemie, Corona. Deel in dit forum je gedachten, oplossingen of bespreek andere zaken met betrekking tot Covid-19. Het forum is opgezet voor de DJ’s, drive-in show of andere artiesten of techniek partijen. Samen staan we sterk, laten we samen zoeken naar oplossingen en verenigen…. Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.Log In Registreer je hier...

Deze inhoud is voor alleen voor Artist leden.
Log In Registreer je hier
Visit lounge »

Artists

artist updates feed

Vandaag het tweede startmoment voor de bootcamps en video cursussen! Vlammen!

Over iets meer dan 4 uur start de allereerste BOOTCAMP! Spanned, succes aan alle bootcampers!

Vrijmibo terwijl er nog wat aan de website gewerkt wordt, met Fedde le grand:

Hee hallo allemaal

Hee Hoe is het nu met je? al meer optredens of nog steeds last van de corona crisis? @musicnat

Artists

Hee DJ!