studio instrument, splice of loopcloud.

Splice of loopcloud

Splice of loopcloud

Als je als producer druk bent met muziek maken zul je Splice en Loopcloud beiden van naam kennen. Het is een vergelijkbare dienst waar je samples vandaan kunt halen in abbonementsvorm. Iedere maand krijg je een x aantal credits waarvoor jij royalty free samples kun downloaden. Toch is er een verschil tussen beiden diensten. Denk aan het aanbod, de prijs, interface enz. In dit artikel gaan we het behandelen en kun jij bedenken wat voor jou de beste optie is.

Royalty free samples

Waarom is het zo belangrijk om gebruik te maken van een dienst als deze om aan je samples te komen? Er zijn natuurlijk veel meer manieren om aan je samples en sounds te komen maar als jij het via een betaalde dienst doet als Splice of Loopcloud weet je zeker dat je zelf ook alle rechten hebt over deze samples. Met andere woorden je kunt ze gebruiken in je producties zonder dat je er boetes of claims voor kunt krijgen.

Je kunt ook sample packs kopen. Dit is een geweldige manier om aan je samples te komen. Het voordeel van sample packs is dat jij met dit pack meerdere nummers in dezelfde stijl kunt maken en dit voor elkaar gemaakt is. Als jij met een dienst als Splice of Loopcloud aan de slag gaat zul je zelf alles bij elkaar moeten sprokkelen.

Samples packs komen snel beschikbaar in de Music nation shop! Gemaakt door onze pro’s.

Splice

Er wordt gewerkt met een eigen software. Deze installeer je op je PC of Mac en kunt deze software gebruiken om samples te zoeken. De interface is heel envoudig maar daardoor ook erg beperkt. Je kunt bij het zoeken (wat je op tags doet) wel aangeven om wat voor soort sound het gaat (bijvoorbeeld een kick, toploop, vocal, percussion enz) en je kunt aangeven met een filter je BPM, toonsoort of lengte van loop of sample. Wanneer je hebt gezocht kun je doorklikken naar de makers en alle samples en loop van hun beluisteren.

Alle samples en loops worden op je computer opgeslagen waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Je sleept ze vanaf je software waar je alles super snel luistert, koopt en hebt naar je DAW software en hebt het direct beschikbaar. Alles is in super kwaliteit en juist geknipt in de lengte die je nodig hebt.

Deze service gaat verder dan alleen samples en loops. Splice biedt ook verschillende VST plugins aan. Zoals je misschien wel weet wordt je van het zien van verschillende plugins erg hebberig, maar de meeste kunnen best kostbaar zijn. Daarom hebben ze een uniek service, de oplossing voor dit probleem! Rent to own, dit houdt in dat je maandelijks een bedrag betaald. Zodra je de volledige aanschaf prijs hebt betaald is de plugin van jou en neemt niemand je deze meer af. Zo kun je zorgeloos verschillinde plugins uitproberen en mocht het niets voor jou zijn stop je je abbonement daarop.

Aanbod

Het nadeel van de simpele interface is dat je creatief moet zijn met zoekwoorden of veel moet doorklikken naar de makers. Als je niet op deze manier werkt kom je vaak dezelfde samples tegen. Zelf vind ik het lastig vernieuwende sounds te vinden en te blijven vinden in de software. Daarentegen kun je online wel uitgebreid zoeken en echt ‘exploren’ tussen nieuwe en hot packs.

Het aanbod is enorm maar om dit te vinden ben je soms even aan het klikken en zoeken. De kwaliteit is enorm goed en alles is perfect voorbereid. Met alle stijlen kun je hier terecht. Je kunt met deze service in een uurtje een complete hit in elkaar zetten!

Prijs

Voor 100 credits betaal je $7,99 per maand. De credits blijven iedere maand bewaard en vergaan niet. Zelf heb ik er inmiddels zoveel dat ik ze vermoedelijk niet ga op krijgen tenzij ik full-time ga produceren met alleen maar samples. Het is dus meer dan genoeg! Wanneer je je abonnement opzegt verlopen je credits na een maand.

Voor deze prijs heb je toegang tot de online community en kun je ook online in een editor tracks in elkaar zetten en bewerken, afmixen en masteren.

Loopcloud

Loopcloud werkt iets anders als Splice. Een groot verschil in de interface is dat je loopcloud koppelt aan je DAW software. Het wordt eigenlijk een soort beheersysteem voor al je samples en loops.

De structuur is daarmee wat georganiseerder dan bij de concurrent. Het hangt er wel vanaf waar je voorkeur naar uitgaat en of je deze structuur nodig hebt en fijn vind om mee te werken. Zelf produceer ik niet dagelijks en minder dan de echte pro’s dus gaat mijn voorkeur juist uit naar wat simpeler als Splice.

Aanbod

Het aanbod is enorm bij loopcloud. Dit doet zeker niet onder voor Splice. Loopcloud is onderdeel van de pluginboutique en een ander groot bedrijf actief voor DJ en producer.

Alles is ook in enorm hoge kwaliteit en precies op maat geknipt. Het werkt super fijn en super snel. De zoekfunctie en interface is daarbij wat complexer dus dat betekent ook dat je wat meer verschillende resultaten zult vinden in de loop van de tijd.

Prijs

100 credits kosten $6,99 per maand met daarbij 5Gb online opslag. Wil je een pakketje groter dan krijg je 300 credits, 50Gb online opslag voor $10,99. Je kunt ook gratis een 30 dagen proefperiode starten. Klik daarvoor op onderstaande banner. 

Net als bij splice kun je ook hier online je samples bewerken en editen, hier zelfs voordat je deze hebt aangeschaft om te horen wat je ermee kunt. 


Loopcloud Sounds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999