Pioneer DJ CDJ-3000

Pioneer CDJ-3000

Pioneer CDJ-3000

Hij is er! Een aantal jaar na het verschijnen van de pioneer DJ CDJ-2000 NXS2 is er nu de nieuwe serie: Pioneer DJ CDJ-3000. Ongeveer 10 jaar na het verschijnen van de CDJ-2000 gaan we nu over op de 3000 serie. Ik zal je in dit artikel even meenemen in wat nieuwe en verbeterde functies van deze gloednieuwe Pioneer CDJ-3000 tabletop speler.

 

Knoppen

Wat meteen opvalt is dat de hot cue knoppen zijn verplaatst en vervangen. We hebben niet meer drie of 4 hot cue’s zoals we deze kennen van de oudere CDJ-1000 en CDJ-2000 series. De Hot cues zijn op de CDJ-3000 verplaatst naar net onder het scherm. We zagen op de nieuwere controllers van Pioneer als dat de hot cue’s op een andere manier aanwezig waren en dat er een stuk meer waren dan voorheen, zo nu ook op de nieuwe CDJ-3000 zijn er 8 hot cue’s beschikbaar.

Op de plek waar de oude hot cue’s zaten is nu ruimte voor de 4 en 8 beat loop (met aparte knoppen), slip en quantize knop (super dat deze nu beiden op 1 apparaat zitten), beat jump en de oude vertrouwde kantelknop voor reverse of slip reverse. 

Aan de zijde van de pitch fader hebben we de touch en brake knop gecombineerd in één knop dit keer, de sync knoppen: Master en beat sync zoals we deze ook kennen van de CDJ-2000 nexus en hoger. Een geheel nieuwe functie is de Key sync. Hiermee kun je niet alleen het tempo syncen maar ook de toonsoort. Zoals je misschien weet worden nummer geproduceerd in een bepaalde key, een bepaalde toonsoort. als deze toonsoort overeenkomst als jij een nieuw nummer inmixt zal de mix voor het gehoor en gevoel veel meer kloppen, de nummers matchen echt met elkaar. Een geweldige nieuwe functie wat voor sommige genre DJ’s een goede toevoeging is.

Computer en chips

Dat de CDJ’s van Pioneer tegenwoordig veel meer dan slechts een CD speler is met wat leuke loop en cue functies is ondertussen wel bekend. Inmiddels is er een complete computer ingebouwd in de iedere speler. De chips die voor de CDJ-3000 gebruikt worden zorgen voor een supersnelle workflow en maakt het mogelijk dat het touchscreen soepel en snel gebruikt kan worden zoals deze bedoeld is. Het zorgt voor een supersnelle gigabit (1000mbit) verbinding waardoor je alle muziek gegevens supersnel op alle spelers beschikbaar hebt met maar 1 USB stick of het aansluiten van 1 laptop.

Touchscreen

Het was te verwachten dat we stukje bij beetje naar touchscreens zouden gaan. Tegenwoordig werken de touchscreens beter dan voorheen, echter ben ik zelf nog steeds groter voorstander van knopjes. In de vorige versies kon je alle functies nog bedienden en bereiken met knoppen en kom je dus om het touchscreen heen werken. Bij de CDJ-3000 is dit niet meer, om alles te kunnen gebruiken zul je ook gebruik moeten maken van het touchscreen.

Als je op een podium staat met 10.000’en watts aan vermogen onder en voor het podium en je staat lekker weg te trillen op je eigen beats is een slippertje zo gemaakt. Een knop voelt wat meer solide en is op zo’n podium iets minder foutgevoelig dan een touchscreen. Maar ach, misschien ben ik wel van de oude garde en ben ik om zodra ik hierop mag spelen.

Double deck

Denon staat bekend om de double decks. Hierdoor kun je één speler als twee spelers gebruiken. Pioneer heeft hier in de nieuwe reeks niet op ingezet. Of dit met een lopend patent te maken heeft of dat Pioneer DJ hier niet de meerwaarde van inziet is slechts een aanname, we weten niet wat zij denken.

Prijs

Zoals we van Pioneer gewend zijn betaal je fors bij de marktleider. Hoewel dit natuurlijk altijd relatief is zal ik hier toch de prijs noemen. Bij tonecontrol (goedkoopste is Pioneer DJ apparatuur) betaal je op het moment van schrijven €2399,- incl BTW voor één Pioneer CDJ-3000 speler. Reken op dus ongeveer 5K voor twee met een case of 10K voor 4 met case. Bedenk je trouwens ook dat je nu meer betaald voor een speler wat CDJ heet maar geen CD input meer heeft. Dit wordt alles digitaal maken en 100% over op USB!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999