mixcloud live, livestream zonder ban of zonder block of flags. Alles officieel en binnen de regels

Mixcloud live

Mixcloud live

Mijn artikel over DJ livestream ellende staat nog geen twee weken online en ineens lees ik over de oplossing voor het hele probleem! Mixcloud live is online in Beta testversie. Tot nu toe werkt het gewoon en kun je DJ’s van over de hele wereld live volgen in de livestream van mixcloud.

Livestream ellende

De ellende van het livestreamen is dat er altijd iets is met auteursrechten en bescherming en rechten daarvan. Grote bedrijven als Youtube, Facebook en Instagram laten bots hard werken muziek te herkennen en video’s die deze muziek live streamen te bannen. Deze platformen zijn er niet voor gemaakt om jou als DJ te laten livestreamen omdat zij niet de rechten hebben deze muziek live ten gehore te brengen.

Een video posten met bekende muziek is een ander verhaal. In de meeste gevallen wordt er in dat geval een mail naar jou gestuurd om te laten weten welke muziek er is gevonden in je video. De oplossing wordt aangegeven in de mail. In de meeste gevallen wordt er een advertentie getoond in je video waarvan de opbrengsten van de add betaald worden aan de betreffende artiest. Voor livestreams is dit echter niet te realiseren dus blocken ze die in de meeste gevallen.

Mixcloud FTW

Tot op heden vond ik Mixcloud een leuk platform waar je fijn mixtapes op kon delen. Dit werkte goed maar ik zag nog niet de toegevoegde waarde ten opzicht van Soundcloud behalve dat er geen upload limieten zijn. Daarbij vind ik het platform altijd net wat kinderlijker ogen dan bijvoorbeeld Soundcloud.

Nu is er ineens heel wat veranderd in mijn mening. Niet alleen dat het platform zelf stukje bij beetje fijner wordt om mee te werken en professionelere begint te ogen, maar voornamelijk met het stukje livestreamen.

Waarom Mixcloud wel?

Mixcloud heeft altijd al een iets andere positie gehad in deze hele wereld. Mensen delen livesets en mixtapes op dit platform waardoor er ontzettend veel bekende muziek wordt geupload en gestreamed. Daarom heeft mixcloud een vergelijkbare overeenkomst met labels en platenmaatschappijen als bijvoorbeeld een radiostation. Daardoor heeft mixcloud dus wel de rechten om ook live de muziek te streamen.

Hierdoor is het niet nodig zaken te bannen en mixes offline te gooien. Mixcloud regelt alles met de artiesten, platenmaatschappijen en labels om jou gratis live te kunnen laten streamen. Opgelost! Ik zeg nu wel gratis, maar dat is slechts de trial van 90 dagen. Er zijn wel kosten aan verbonden, namelijk €11,- per maand.

Beta

Het lijkt er op dat Mixcloud, zeker in deze periode, hiermee goud in handen heeft. Er zijn mooie features toegevoegd aan het live platform waarmee jij precies kunt monitoren wat voor publiek er hoelang heeft geluisterd en zo dus je sets kunt optimaliseren.

Je fans kunnen je ook nog een financiële support geven door geld te pledgen. Hieronder zie je een overzicht, als je het goed leest zie je dat er niet heel veel van deze pledge overblijft voor jezelf. Maar het idee is goed natuurlijk. Hoeveel er ook daadwerkelijk gepledged gaat worden vraag ik me sterk af, zou jij geld overmaken naar een DJ die een livestream draait? Goed misschien ben ik daar zelf iets te sceptisch over.

mixcloud livestream pledge overzicht

Livestreamen

Wil je het zelf proberen? Klik even HIER om direct naar de juiste pagina te gaan.

Je hebt hiervoor een software nodig waarmee jij kunt streamen naar mixcloud. Dit werkt hetzelfde als met streamen naar Facebook of Youtube. Zelf gebruik ik hier OBS Studio voor, een gratis eenvoudige en super fijne software waarmee jij zo je DJ livestream hebt opgezet.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999