denon DJ prime go stand alone DJ controller front top view

Denon DJ PRIME GO

Denon DJ PRIME GO

DJ controller voor onderweg

Denon DJ heeft een nieuwe stand-alone DJ controller, de Denon DJ PRIME GO. Zoals het woord ‘Go’ al suggereert is dit een DJ controller die je onderweg kunt gebruiken. Nu vraag je je misschien af ‘hoe bedoel je onderweg’? Nou deze controller werkt tot 4 uur op een ingebouwde accu. Wat dit betekent is dat je de DJ controller overal mee naartoe kunt nemen en deze ongeacht of je stroom ter beschikking hebt kunt gebruiken.

Denk bijvoorbeeld praktisch gezien aan dat je onderweg bent, klaar met werk of stage en je zit in de trein. Als je die avond moet draaien kun je lekker een setje (of deel blokjes) voorbereiden onderweg. Je pakt de controller uit je rugzak, sluit je koptelefoon aan en gaat lekker wat mixes voorbereiden, proberen en lijstjes maken.

Denon DJ PRIME GO DJ controller stand-alone batery accu
Denon DJ PRIME GO

Praktisch?

Is dit nou heel praktisch? Het ligt er een beetje aan hoe je te werk gaat als DJ of dit echt bruikbaar is voor jou. Ik zie er zeker wel de toegevoegde waarde van in. Het is een hele complete controller met alle functies erop en in die je maar kunt bedenken. Daarbij is het een stand-alone controller dus heb je geen laptop erbij nodig. Toen ik begon met draaien zou ik dit geweldig hebben gevonden en zal deze controller naar een hoop plekken zijn meegesleept.

Zelf zit ik tegenwoordig veel liever lekker achter mijn twee grote schermen als ik muziek voorbereid, dan kan ik altijd nog wat nieuws opzoeken en heb ik alles bij de hand. Met andere woorden zou ik in de trein dus liever mijn laptop erbij pakken dan deze controller. Met de controller heb je Wi-Fi ter beschikking, dus met een hotspot kun je een hele hoop. Daarover in onderstaand kopje meer.

Wi-Fi controller

De controller heeft Wi-Fi ingebouwd. Met de Wi-Fi kun je niet alleen muziek afspelen op de controller maar kun je nog veel meer. Je hebt bijvoorbeeld toegang tot Tidal, Soundcluod Go+ en Beatport. Dit betekent dat je al deze muziek altijd ter beschikking hebt (mits je internet verbinding hebt natuurlijk). Dan komen we een beetje terug op het artikel over DJ’en met Spotify wat je hier kunt lezen.

Functies

Het is een zeer complete controller. Bijna alle functies die je zou willen in een controller of DJ-set kun je terugvinden in deze Denon DJ PRIME GO. Van hot cue’s, loops, rolls, beateffecten to soundcolor effects.

Het blijft wel een compacte controller, wat fijn is en scheelt in het sjouwen van het apparaat maar wel ook zijn nadelen heeft. Een bijkomend nadeel van zo’n compacte controller vind ik zelf altijd de kleine en op elkaar gepropte knopjes en schuifjes. Neem nou het jog-wheel of scratch wheel, de functies zitten er wel allemaal maar het wheel is zo klein dat het bedienen ervan toch wat lastiger is dan bij een groot jog wheel op de Pioneer CDJ-2000 of de Denon DJ SC6000 Prime. Ook de faders ogen wat kort en alles is gewoon wat krap op elkaar gezet.

Het scherm is een touchscreen fullcollor HD screen. Alles is super scherp en ziet er gelikt uit. Omdat de controller wat kleiner is zijn er veel functies digitaal zodat er minder knoppen nodig zijn. Zelf ben ik geen fan van de touchscreens op DJ apparatuur, vooral bij de grotere podia waar je niet zo nauwkeurig kunt werken door de dreunende bassen. Nu zul je daar deze controller niet snel gebruiken dus lijkt mij dit toch wel een mooie oplossing voor deze controller.

Aansluitingen

Ondanks dat het een compacte controller is waarvan ik zelf denk dat deze niet voor de high-end markt gebruikt gaat worden is er niet bezuinigd op de aansluitingen. Er zitten netjes XLR aansluitinge op voor de Master, RCA (tulp) master, Jack 6.3mm voor de booth (monitor), AUX RCA (tulp) aansluiting en twee XLR/Jack aansluitingen voor de microfoon. Daarbij krijg je nog een USB B voor laptop, USB voor je muziekstick, UTP link Stagelinq. Aan de voorzijde vinden we nog een mini-jack (3.5mm) en Jack 6.3mm voor de headphones en een SD media input.

BRUIKBAAR

Hoe bruikbaar is het nu echt een DJ controller op accu? Het kan echt wel goed bruikbaar zijn. Zoals ze zelf al aangeven lekker een setje voorbereiden in de trein en alles zonder laptop erbij. Voor de beginnende DJ is het echt een mooie controller en heeft het alle functies die je op dat moment wilt.

Tegenwoordig hebben we ook genoeg speakers die uren flink hard kunnen draaien op een accu. Je kunt dus leuke strandfeestjes geven met een controller als deze en een paar leuke speakers op accu. Het kan dus echt wel bruikbaar zijn. Met daarbij de beschikking over Wi-fi en dus toegang tot bijna alle muziek is super handig, zeker voor de beginnende DJ’s.

Als pro zou ik deze controller niet aanschaffen. Het is net wat te priegelig, te klein opgezet en beperkt in functies. De pro weet zelf ook wel dat je niet op een set als deze zal draaien als je op een festival of in een club geboekt gaat worden. Ik heb er zelf niet mee of op gewerkt dus het is lastig om echt een oordeel te hebben. Ik volg in dit geval mijn ervaring met Denon DJ en met DJ controllers zoals deze.

Wil je deze controller kopen? HIER is de DJ controller het goedkoopst.

Heb jij hier andere ideeën over? Laat het weten in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999