clubs op ibiza gaan toch weer open in 2020. Komt er dan toch nog een zomer met feesten

Clubs Ibiza gaan open

Clubs Ibiza gaan open

Ibiza doet het gewoon

Het is een hele lange tijd onzeker geweest of de clubs en discotheken op Ibiza überhaupt nog open konden dit seizoen. In mijn vorige artikel had ik het al over alleen een naseizoen wat ter sprake kwam door de ‘vakbond’ van de Spaanse nachtclubs. Nu is er ineens een hoop veranderd in twee weken tijd. De grenzen gaan stukje bij beetje weer open en er is hoop voor de clubs op Ibiza, toch de leidingevende clubs tijdens het zomerseizoen in Europa (is het niet wereldwijd).

Meerdere grote clubs hebben hun eerste data live gegooid, de opening parties staan op de kalender. Een kleine kanttekening is dat de clubs die dit gedaan hebben voornamelijk open-air clubs zijn. Inmiddels lijkt bijna zeker dat het virus zich buiten veel minder spreid dan binnen. Er lijkt dus voor deze clubs hoop om toch een half seizoen te draaien.

Open-air

Voor mij staat een goede open-air discotheek boven een nachtclub, mits het lekker weer is natuurlijk. Zon, biertje in je hand, zonnebril op en lekker in je zwembroek los op de beste DJ’s. Wel blijf ik lekker weg bij het SOA zwembad, daar kan geen chloor tegenop.

Voor alsnog zijn open-air clubs en hotels de enige die open lijken te gaan. Zo hebben Ibiza Rocks, Pikes Ibiza en Ocean Beach hun openingsdata gedeeld. Dit loopt uiteen van de eerste juli tot 16 juli.

Gewone clubs mogen volgens de laatste berichten wel open. Er zijn natuurlijk regels die daaraan vast hangen. Zo mag er maximaal 1/3 van de capaciteit gebruikt worden en moeten er op de dansvloer (VIP) tafels geplaatst worden. Het is dus nog lang geen clubben zoals voorheen. Ook als social distancing niet mogelijk is moeten er mondkapjes gedragen worden.

Geen Britten

In Spanje is een testperiode gestart om toeristen te ontvangen en te kijken naar hoe de regels en maatregelen gehandhaafd kunnen worden. Op Mallorca bijvoorbeeld zijn Duitsers uitgenodigd om deze test mee te doen. Er is hier gekozen voor Duitsers omdat Duitsland het virus goed onder controle lijkt te hebben.

Voor de Engelsen zit er voorlopig nog geen vakantie naar Ibiza in. De Britten zijn nog niet welkom in Spanje, ook hier is de reden het corona virus. De Engelsen hebben het duidelijk nog niet onder controle en worden daarom voor alsnog niet toegelaten tot onder andere Spanje.

Mocht je een vakantie boeken naar Spanje of Ibiza hoef je je dus geen zorgen te maken om dat je omringt wordt door dikke, verbrande, dronken, schreeuwende en vervelende Engelsen.

Boeken

De reisbureau’s gaan één voor één ook weer open en je kunt je vakanties er alweer boeken, zo ook naar Ibiza. HIER kun je zien dat ze het bekendste Hotel Ushuaia weer te boeken is. Klik ook eens verder op de website, want aan de ene kant vind je dankzij een crisis dure prijzen, aan de andere kant zijn er ook genoeg last-minutes en hotels tegen scherpe prijzen te boeken om toch nog een seizoen te kunnen maken.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999