ibiza clubs corona covid-19 seizoen 2020. gaan de clubs nog wel open of niet. Ushuaia, pacha, amnesia, privilege, es paradis, ushuaïa

Clubs Ibiza kunnen het shaken

Clubs Ibiza kunnen het shaken

Spanje

Buiten de kriebels om weer naar de clubs te gaan op Ibiza eerst even over Spanje. In Spanje is de corona hard toegeslagen. Het is in Europa één van de zwaarst getroffen landen. Daardoor zit Spanje op het moment van schrijven nog in een lockdown, en dan niet zo’n intelligente lockdown als in Nederland. Ibiza, het party-eiland van Europa, is onderdeel van Spanje en dus ook onderdeel van de lockdown.

In juli lijken de grenzen weer open te gaan voor Spanje en dus ook Ibiza. Dat zou goed nieuws zijn mocht je deze zomer nog naar Ibiza willen gaan op vakantie. Dan krijg je alleen de vraag ‘is er wel wat te doen?’. Momenteel gaan er verschillende berichten rond over de zomer en het feest seizoen 2020 op Ibiza. Hieronder zal ik een aantal geruchten en feiten met jullie delen.

Overheid

Er is een hele hoop afhankelijk van wat de overheid bepaald. Er staan ongetwijfeld tientallen clubs te popelen om haar deuren weer te openen. Of dat kan en op wat voor een manier dat kan hangt erg af van wat de overheid bepaald. Tot op heden zijn gatherings in omliggende landen verboden, in het Nederlands: samenkomsten. In een club sta je veelal hutje mutje en is dat dus een gevaar voor de verspreiding van het Coronavirus. Ervan uitgaande dat samenkomsten voorlopig verboden blijven zullen de clubs niet haar deuren kunnen openen op de manier waarop dat voorheen ging.

De grenzen gaan weer geopend worden dus er worden stappen gezet. Wat de overheid precies gaat verwachten aan afstand houden, mondkapjes, samenkomsten, toerisme en horeca is allemaal nog onduidelijk.

Spain Nightlife Association

Er is bestaat in Spanje een ‘Spain Nightlife Association‘, oftewel een soort unie voor de clubs in Spanje. De S.N.A. heeft aangegeven dat het nachtleven er klaar voor is om open te gaan. Waar andere omliggende landen voorzichtig en terughoudend zijn lijkt de S.N.A. toch wel stellig te zijn in dat er een zomer gedraaid kan worden.

Er wordt al voorzichtig gespeculeerd dat het niet in de zomer gaat gebeuren dit jaar. Niet alleen vanwege de maatregelen van de Spaanse overheid maar ook vanwege het toerisme wat een stuk minder zal zijn dit jaar. Je kunt als land wel open zijn en alles open gooien, maar als de toeristen niet kunnen of mogen reizen zal het rustig blijven en niet de moeite open te gaan. Daarbij is het überhaupt de vraag hoeveel mensen willen reizen in en na de crisis. 

S.N.A. pleit voor een mini-seizoen in November 2020. De zomer lijkt afgeschreven dit jaar, voor de lockdown niet meer geldt is de zomer toch al halverwege. Een tweede optie zou zijn dat alle clubs en discotheken wel eerder open kunnen maar dan alleen voor de locals. Oftewel alleen Spaanse burgers zouden toegang krijgen tot de clubs. Of dit nou de oplossing is weet ik ook niet. 

Hoe dan ook zal het seizoen wat normaal zeker 22 weken duurt toch wel drastisch anders zijn dan andere jaren.

Vaccin

Spaanse krant publiceert dat de clubs pas weer open kunnen als er een vaccin beschikbaar is tegen coronaEen gerucht wat de ronde doet is dat de clubs Ibiza en Spanje pas open kunnen op het moment dat er een vaccin beschikbaar is voor het covid-19 virus Corona. Dit heb ik uit meerdere bronnen kunnen halen, echter hoe betrouwbaar deze bronnen zijn heb ik sterk mijn twijfels bij. Zelf heb ik het idee dat het door iemand een keer geroepen is en andere schrijvers hiermee aan de haal gaan.

Dit valt pas te onderbouwen op het moment dat de Spaanse overheid uitspraken gaat doen en nieuwe regels gaat opstellen. Tot op heden is dat nog niet gedaan dus is het ook te vroeg om te zeggen dat de clubs pas open gaan op het moment dat er een vaccin beschikbaar is. De overheid zal ook in deze gevallen creatief denken en met een passende oplossing komen, want ook zij zullen begrijpen dat Ibiza en het toerisme een enorme bron van inkomsten en leven is.

Hoe verder

Met zo’n seizoen voor de boeg zullen clubs en discotheken zich wel achter de oren krabben bij het boeken van een DJ die €50.000 per avond kost. Het is niet aannemelijk dat een biertje i.p.v. €20 nu daar €40 gaat kosten en je voor de entree geen €80 maar €200 gaat betalen. Er zullen dus zeker weten dingen moeten veranderen. 

Betekent dit dan dat ook de grootste clubs nu ALLES over een andere boeg zullen gaan gooien? Wie weet! Het kan betekenen dat er meer lokaal en klein talent naar voren geschoven gaat worden. Zo’n triest seizoen als deze hakt er enorm in en zal sommige clubs zelfs de kop kunnen gaan kosten. 

Ook hier zal het ‘nieuwe normaal’ (sorry dat ik deze moest gebruiken) opnieuw moeten worden uitgevonden. Of de grootste DJ’s en artiesten op aarde hun prijzen zullen aanpassen na deze crisis betwijfel ik maar er zal wel veel gaan veranderen. Na een verlies jaar als dit zullen budgetten anders uitgegeven gaan worden en zal er meer gelet worden op buffers opbouwen. Tenminste dat mag ik toch wel aannemen dat een beetje ondernemer van een miljoenen discotheek dit nog beter gaat doen. 

Wat nu?

Ik zie kansen! Gezien je nu niet op vakantie gaat, of het niet de moeite is op vakantie te gaan omdat toch alles dicht is, kun je je tijd en geld net zo goed anders gebruiken. Waarom investeer je niet in jezelf? Volg één of meer cursussen bij ons!

Met de complete cursussen die wij bieden kun jij professioneel DJ worden in 5 weken! We hebben het er net over gehad dat de clubs waarschijnlijk budgetten anders gaan besteden en dus concluderend opzoek moeten gaan naar jong en nieuw talent. 

Volgend jaar kun jij dus op Ibiza staan! Echt? Ja natuurlijk, dit is niet zo ver weg als je denkt! De wereld met goede en professionele DJ’s is niet zo groot. Iedereen zegt DJ te zijn maar is eigenlijk gewoon aan het hobby’en. Als jij het wel goed aanpakt sta jij volgend jaar op Ibiza. Als coach ga ik wel met je mee!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999