netflix logo

5 Netflix tips voor DJ’s

5 Netflix tips voor DJ’s

Als je dit artikel vind dan verveel je je waarschijnlijk en zoek je iets om te doen. Geen probleem, ik help je even. Hier vind je 5 tips voor wat je als DJ gezien moet hebben of moet kijken op Netflix.

Waarschijnlijk kriebelt het na het kijken van deze 5 netflix series en documentaires zo bij jou om ook succesvolle DJ te worden dat je even naar het volgende moet kijken. Music Nation bied DJ cursussen en bootcamp aan, alles online vanaf thuis met je eigen DJ set!

I’ll Sleep When I’m Dead

Waardering: 4 uit 5.

Steve Aoki is de man waar deze documentaire om draait. In deze docu wordt hij gevolgd. Je krijgt een kijkje in zijn enorm drukke bestaan. Het leven van een professioneel DJ valt niet mee! Daarom de passende titel, I’ll sleep when I’m dead. Hij zegt ook dat hij er zo van geniet: I don’t wanna sleep on it. Daar is gewoon geen tijd voor nu!

In deze documentaire krijg je te zien hoe hij zover is gekomen. Wat zijn de stappen die hij gemaakt heeft, waar komt hij vandaan en waarom is hij nu tot zo’n succes gekomen? Het side verhaal in de documentaire is dat hij in zijn stad een festival mag neerzetten, downtown in de straten. Bepaalde stukken krijg je enorme kriebels om ook zulke shows te mogen draaien, kijken dus!

FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Waardering: 4 uit 5.

Je hebt vast wel eens iets gelezen of gehoord over dit festival, Fyre festival. Het festival wat enorm groot, luxe, speciaal, groots en exclusief had moeten worden maar alles behalve dat is geweest. Een festival op een eiland met bounty stranden waar je met een vliegtuig heen moet. Een line-up waar je u tegen zegt. Enorm dure kaartjes om het exclusief te houden. Zo een paar dingen wat dit festival had moeten zijn: Fyre Island.

Het meest bizarre is dat de organisator er zelf hoe dan ook in bleef geloven en ondanks dat er nog niets af was alle festival gangers gewoon naar dit kleine eiland liet komen. In deze documentaire volgen ze de organisator, versschillende betrokken leveranciers en een aantal festival bezoekers.

Het is een enorm bizar verhaal. Helemaal als je daarbij bedenkt dat er nog steeds vandaag de dag plannen liggen om het opnieuw neer te zetten.

What We Started

Waardering: 5 uit 5.

What we started is een documentaire waarin veel grote namen aan het woord komen. Van David Guetta, Martin Garrix, Carl Cox, Tiësto tot Afrojack kun je in deze docu voorbij zien komen.

Het gaat over de generatie welke zij toch in zekere zin zijn begonnen, ‘what we started’. De hele EDM scene zoals het genoemd kan worden is nog relatief jong, hierin wordt uitgebreid besproken hoe het zo is gegroeid en hoe het kan dat deze scene nu zo enorm groot is.

Er worden voorbeelden van nu en van vroeger aangehaald. Martin Garrix en Carl Cox zijn toch wel de namen die je het meeste ziet in deze documentaire. Zij worden gevolgd en er zijn beelden van festivals te zien waar zij optreden. Martin Garrix wordt bijvoorbeeld gevolgd voor zijn optreden op Ultra Miami.

Leuke, interessante en leerzame film.

Turn Up Charlie

Waardering: 4 uit 5.

Zelf heb ik genoten van deze serie! Turn up Charlie, wacht nog steeds op seizoen 2 waarvan ik weet dat deze gaat komen. Een lekkere makkelijke serie over het leven van een DJ. Wat mij misschien wel zo aanspreekt is dat het zo lekker realistisch is ook in zekere zin.

Het gaat over een DJ welke één succesvolle hit heeft gehad jaren geleden. Hij heeft deze kans alleen verprutst of laten liggen en is weer terug bij af. Charlie woont weer bij zijn moeder en draait op kleine feestjes. Hij blijft echter geloven in zijn dromen om succesvol DJ te worden. Hier kun je mooi leren hoe belangrijk connecties zijn als DJ.

We Are Your Friends

Waardering: 4 uit 5.

Ja deze moet ik zelf ook nog even kijken, een Netflix DJ film. De trailier ziet er veelbelovend uit. Het lijkt een redelijk realistisch verhaal. Waar ik niet van hou zijn verhalen waar alles zo onrealistisch is. Een mooi voorbeeld daarvan is XOXO. Een DJ draagt geen zonnebril als deze in een club staat te draaien, kom op! Of dat een DJ een keyboard en drumcomputrer meeneemt als hij gaat draaien en verder niets.

Wat me in de trailer wel al stoort is dat de dj in dit verhaal ALTIJD zijn koptelefoon om heeft. WAAROM?!?! Zie jij de DJ’s in deze wereld altijd met hun koptelefoon omlopen zodat iedereen weet dat ze DJ zijn? NEE! Precies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TE KOOP

Wegens het verleggen van ambities en mooie NIEUWE PROJECTEN bied ik de website en/of domeinnamen te koop aan.


Domeinen: musicnation.nl, music-nation.nl en musicnation.be

€499


incl. website, website members, kvk bedrijfsnaam:

€999